Jeugd

Geplaatst op door

Wat is Ki-Aikido?

Ki-Aikido is een krijgskunst die is bedacht door een Japanse leraar,Koichi Tohei, die als kleine jongen vaak last had van ziekten. Hij probeerde van alles om sterk en gezond te worden. Op een zeker moment begon hij met het trainen van Aikido. Hij ontdekte dat je door een goede houding heel ontspannen iemand kon bewegen. Hij vond dat het oefenen van een goede houding en ontspanning veel belangrijker waren dan welke techniek dan ook. Daarom ontwikkelde hij het Ki-Aikido, waarin het leren van technieken samen gaat met het ontspannen en het krijgen van een goede houding.

Wat betekent Aikido ?

Ai — vrede, met elkaar kunnen samenleven.
Ki — levenskracht, adem, je wil.
Do — de weg, de manier waarop je iets doet

Waarom zou je Ki-Aikido gaan doen?

Wat leer je nu allemaal tijdens de trainingen?
Ki-Aikido leert je rustig en ontspannen te zijn wanneer dat nodig is bijvoorbeeld om je te concentreren op school of wanneer je op moet letten tijdens anders bezigheden. Je zult merken dat je dan minder onzeker wordt over het nemen van beslissingen.
Ki-Aikido leert je positief naar de wereld te kijken. Het leert je dat wanneer je problemen maakt je iets niet voor elkaar zult krijgen. Als je echter positief en in harmonie met je omgeving iet s doet dan lukt het wel. Hierdoor zul je vaker trots op jezelf kunnen zijn.
Ki-Aikido leert je het leven wat luchtiger te nemen. Wanneer je je alsmaar zorgen maakt veroorzaakt dat heel veel spanningen. Het is dus beter om wat lichter en meer ontspannen in het leven te staan. Door deze ontspannen positieve houding zul je merken dat je minder snel ruzie krijgt.

Wat is er zo leuk aan de trainingen?

De trainingen zijn zo leuk omdat je eens lekker kunt bewegen. Je leert namelijk bewegingen die heel krachtig zijn maar ook ontspannen en mooi om te zien. Als je zacht hebt leren rollen is het niet alleen leuk om iemand te gooien maar ook om gegooid te worden. Verder worden de oefeningen steeds afwisselend alleen of in groepjes gedaan. Meisjes, jongens, beginners en gevorderden trainen en leren met en van elkaar.Dit kan omdat er wordt getraind met respect voor de ander en het eigen lichaam. Het doel is dus niet het winnen van een ander maar het winnen van jezelf.
Iedereen kan vrijblijvend drie lessen volgen. Na die drie lessen beslis je dan of je lid van de dojo wilt worden of niet.

Wat doe je de eerste keer aan?

Tijdens de beginners cursus kun je al vooruit met een T-shirt (sweater), trainingsbroek en een paar slippers. Heb je een oud judopak dan kun je dat natuurlijk aantrekken.

 

De lessen voor de Jeugd worden gegeven door Toby Voogels sensei en door Claudia Voogels sensei (2e dan). Zij worden bijgestaan door Jos van der Heyden sensei (2e dan).

Deze lessen zijn op:

Vrijdagavond 18.00 tot 19.00 uur (7 -11 jaar)
Vrijdagavond 19.30 tot 20.45 uur (vanaf 12 jaar)

Voor meer informatie bel: 0492-522441